אביב עוז, מטפל מוסמך

לימודי פסיכולוגיה

לימודי פסיכולוגיה

צעירים שמתלבטים באיזה מסלול לימודים לבחור בוחרים לא פעם במסלול פסיכולוגיה במחשבה שלהיות פסיכולוג זה מסלול בטוח לפרנסה טובה. הלימודים לקראת התמחות בפסיכולוגיה נחשבים ל”מדעי הדשא”. זו חשיבה מוטעית מפני שתואר ראשון לא יביא את הסטודנט למטרה לשמה הוא התחיל את הלימודים האקדמיים.
צעיר או צעירה שמתלבטים, צריכים ראשית לשאול את עצמם, האם יש בתוכם את האמפטיה לצרות האחר ואת הסבלנות לשמוע את צרותיהם את אנשים זרים. שאלה שנייה צריכה להיות האם אני יודע “לקרוא” אנשים, האם אני אוהב ילדים ויש לי סבלנות אליהם האם נתתי פעם עצה טובה למישהו שעזרה לו באיזה אופן.

קבלת תואר בפסיכולוגיה

אם כבר נפלה ההחלטה על לימודי פסיכולוגיה, קחו בחשבון שהתואר הראשון יהיה במסלול של מדעי ההתנהגות. סיום הלימודים לא יביא את הסטודנט לתואר פסיכולוג. השלב השני הוא לימודים לתואר שני בפסיכולוגיה. בסיום התואר השני יעבור הסטודנט התמחות ויסיים בתקופת סטאג’. אחד השלבים בהתמחות ובסטאג’ הוא טיפול פסיכולוגי שאותו יעבור המתמחה בעצמו וילמד על עצמו וירגיש מה זה להיות בצד השני.
במסגרת לימודי פסיכולוגיה מקבלים הכשרה במירב התחומים של ההתנהגות האנושית, מקבלים כלים יצירתיים, משלבים מיומנויות ביקורתיות וכלים מדעיים לניתוח מצבים.

תחומים שונים של לימודי פסיכולוגיה

הלימודים מתפרשים על פני תחומים שונים: חברתית, קוגניטיבית, התפתחותית, קלינית, מדעי המוח ופסיכולוגיה פיזיולוגית.
במסגרת לימודי הפסיכולוגיה שהינם חד חוגית נותנות האוניברסיטאות והמכללות אפשרויות לימוד בחטיבת הניהול או לימודי תקשורת על כל תחומיה. במסגרת לימודי הפסיכולוגיה נכללת התנסות מעשית במעבדות לשם התנסות במחקר בתחומים השונים של הפסיכולוגיה, לומד ומתנסה בצד הקליני של המקצוע וצופה בחדר דו כיווני בטיפולים פסיכולוגיים. בתקופת ההתמחות והסטאג’ הבוגרים מקבלים תמיכה מהמרצים.

Exit mobile version