דיכאון בהריון
נכון שהרבה יותר אנשים מכירים את המונח –”דיכאון אחרי לידה”, עם זאת דכאון בהריון הוא ללא ספק סוג של תופעה שכיחה למדי שעשויה להיות נוכחת בחייהן של לא מעט נשים הריוניות. לכאורה, הריון נפרס על פני תשעה חודשים שאמורים להיות מיוחדים ביותר. במהלך הריון, הגוף משתנה ומתאים יותר להכיל תינוק קטן, המחשבה היא שבסוף התהליך הארוך, נוכל סוף כל סוף לפגוש את התינוק שלנו שכבר מהבדיקה הראשונה שמגלה לנו על הריון, עשוי להיות יעד נכסף עבורנו. ובכן, מדוע למרות כל האושר הזה, תופעה דיכאון בהריון עדיין קיימת ואף בשכיחות גבוהה? לפניכם כמה סיבות אפשריות ואיזה טיפול פסיכולוגי או ייעוץ פסיכולוגי מוצע..
סיבות אפשריות לתופעה של דיכאון בהריון:
סיבה מספר 1- המצב הפיזי
המצב הפיזי בהריון עשוי להיות מורכב ביותר. למעשה, בתחילת תקופה של הריון, נשים רבות ביותר מדווחות על בחילות, הקאות, חולשות, רגישויות למיניהן ועוד. במציאות חיים של עבודה ושגרה עמוסה, נשים רבות קורסות תחת העומס של תופעות הריון מחלישות ואינן מסוגלות עוד לסבול אותן. לעיתים, הריון מלווה באשפוזים, שמירות- כל אלו מטשטשים כמובן את הציפייה הענקית לתינוק וגורמים לאם החלשה להתמקד בעיקר בתופעות הלא נעימות. ברור שמציאות כזו היא קרקע פורייה להתפתחות של דיכאון בהריון.
סיבה מספר 2 – חששות מפני העתיד
הריון טומן בחובו הרבה מאד חששות. בייחוד כאשר מדובר בהריון ראשון, אין לדעת איך ייראו החיים לאחר הלידה, מה יידרש מאיתנו, איך נמצא פרנסה מספקת, איך נשמור על זוגיות טובה, איך נתפקד בכלל ומה תהיינה השכלות הלידה. כל אלו ועוד מעסיקים ללא הרף נשים בהריון ובטח שגורמים למעט דכדוך ואולי אפילו למצב של דכאון בהריון. אותו דיכאון בהריון עשוי להיות קיצוני יותר אם אין לאם ההריונית תמיכה מספקת. במקרים כאלה חייבים לגשת בדחיפות אל ייעוץ פסיכולוגי ולדרוש טיפול פסיכולוגי מידי.
סיבה מספר 3 – שינויים במראה החיצוני
הרבה מאד גברים והרבה מאד נשים, אוהבים את המראה ההריוני. אולם, עבור אישה שחווה כרגע הריון, לא תמיד פשוט להיות במצב הזה בו כל שמלה יפה ומפתה בחלון הראווה, יכולה להיות רק בגדר חלום. בכלל, כל השינויים הקיצוניים במבנה הגוף, מביאים עמם לא פעם תחושות שיכולות להיכלל תחת כותרת של דיכאון בהריון.